Vlaams English Nederlands
Vraag / Antwoord

DNS round robin zorgt voor hotspots op gelijkwaardige servers hoe kan dat?


DNS round robin is een methode die wordt gebruikt om de belasting van gelijkwaardige servers te verdelen. Dit betekent dat wanneer een domeinnaam wordt opgevraagd, de DNS-server een lijst van IP-adressen teruggeeft voor de servers die aan dat domein zijn gekoppeld. Elke keer dat een gebruiker een verzoek indient, wordt een ander IP-adres uit deze lijst geselecteerd, waardoor de belasting van de servers gelijkmatig wordt verdeeld.

Dit kan leiden tot hotspots op servers omdat sommige servers mogelijk meer verzoeken ontvangen dan andere, afhankelijk van de locatie van de gebruikers of andere factoren. Als gevolg hiervan kan het zijn dat sommige servers meer belasting ervaren dan andere en mogelijk overbelast raken. Dit kan leiden tot trage prestaties of zelfs uitval van deze servers.

Om dit te voorkomen, moeten beheerders van systemen die gebruikmaken van DNS round robin de servers regelmatig controleren en indien nodig extra servers toevoegen om de belasting te verdelen. Ook kunnen andere load balancing technieken worden toegepast om ervoor te zorgen dat alle servers gelijkmatig worden belast en er geen hotspots ontstaan.
[vul aan] date: 10-7-2024 08:53:39

Zoek ook bij Google even verder