Vlaams English Nederlands
Vraag / Antwoord

Hoe deelt DNS round robin het verkeer over 20 servers?


DNS Round Robin is een methode voor het verdelen van verkeer over meerdere servers. In dit geval gaat het om 20 servers. Het doel van DNS Round Robin is om de belasting te verdelen over alle servers, zodat geen enkele server overbelast raakt en de prestaties van het netwerk worden gemaximaliseerd.

Deze methode werkt door een lijst met IP-adressen te maken voor de 20 servers en deze lijst op te slaan in de DNS-server. Wanneer een gebruiker een verzoek indient voor een bepaalde website die wordt gehost op deze servers, zal de DNS-server willekeurig één van de IP-adressen uit de lijst selecteren en deze terugsturen naar de gebruiker als antwoord op het verzoek.

Hierdoor zal het verkeer worden verdeeld over de 20 servers, aangezien elke keer dat een gebruiker een verzoek indient, een ander IP-adres wordt geselecteerd. Dit betekent dat als de 20 servers gelijkmatig zijn geconfigureerd en de belasting op het netwerk evenredig verdeeld is, elke server een vergelijkbare hoeveelheid verkeer zal ontvangen.

Het voordeel van DNS Round Robin is dat het een eenvoudige en kosteneffectieve manier is om de belasting te verdelen over meerdere servers. Het nadeel is echter dat het geen rekening houdt met de daadwerkelijke belasting op elke server, waardoor sommige servers mogelijk meer verkeer ontvangen dan andere.

Om deze methode effectief te laten werken, is het belangrijk om regelmatig de belasting op elke server te monitoren en indien nodig de DNS-records aan te passen om de verdeling van het verkeer te optimaliseren. Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan door het toevoegen van meer IP-adressen voor de drukke servers of het verwijderen van IP-adressen voor servers die minder belast worden.

Al met al is DNS Round Robin een handige tool voor het verdelen van verkeer over meerdere servers, maar het is belangrijk om regelmatig de prestaties te monitoren en indien nodig aanpassingen te maken voor een optimale verdeling van het verkeer.
[vul aan] date: 10-7-2024 08:50:59

Zoek ook bij Google even verder