Vlaams English Nederlands
Vraag / Antwoord

Hoe heette Radio Decibel in Aalst-Waalre vroeger ook al weer?

Radio Decibel is geboren uit een groep gestoorde radiofielen uit de regio Eindhoven. Begin 1994 werden de eerste voorzichtige stappen gezet in de richting van een radiostation. In het achterhoofd van de 3 initiatiefnemers speelden een aantal kenmerken een belangrijke rol. Er moest een station komen dat eens echt de moeite waard was om te beluisteren.
Daarbij werden de volgende 3 geboden gevolgd:
1. Professionaliteit
2. Continuïteit
3. Gezelligheid (en niet alleen voor de luisteraar...)
Na eindeloos vergaderen, bergen vergunningen aanvragen en natuurlijk ook de nodige tegenslagen was eindelijk de basis gelegd voor Decibel. In september van 1994 werd intensief gewerkt aan de samenstelling van een groep jocks die interesse had in het initiatief, maar bovenal ook kon voldoen aan de bovenstaande 3 geboden.

En ook dat lukte. Ongeveer 3 maanden later waren alle namen bekend van de jocks die het station moesten gaan waar maken. Ook nu vond er weer intensief overleg plaats en naarmate 23 januari naderde begon bij iedereen het adrenalinepeil tot een ongezond niveau te stijgen.

Kerst 1994 was ook voor ons heilig. Toen werd de zendapparatuur gekeurd en vervolgens getest. Vanaf 24 december werd non-stop muziek uitgezonden om alles te testen. De muzieklijnen, de studio apparatuur en de geluidsprocessoren werden rondom oud en nieuw helemaal ingesteld en klaargemaakt voor de grote dag.

Toen was het eindelijk zover. Er werd gestart met een dance-programma op maandagavond om 19.00 uur, Club 106. Het hele Decibel team had zich die avond in de studio verzameld en reken maar dat er heel wat meer in de studio knalde dan een bass-beat.

De reacties waren overweldigend; nu snap ik waar het spreekwoord "de telefoon staat roodgloeiend" vandaan komt. Fax en telefoon werden zo zwaar belast dat het enkele uren leek of iedereen alleen nog maar naar de radio luisterde. En ook de muren moesten eraan geloven. De studio werd spontaan bekleed met thermisch behang. Overal hingen faxen met reacties en verzoekjes.

Nog steeds staat Radio Decibel garant voor een goed beluisterbaar produkt dat aan de 3 geboden voldoet. En blijkens de goede luister- cijfers wordt dat meer dan gewaardeerd.

Radio Decibel brengt 24 uur per dag een gevarieerd programma met daarin informatie, muziek en gezelligheid. Een programma waar we voor de volle 100% achter staan, maar waar we ook best wel een beetje trots op zijn.
[vul aan]

Zoek ook bij Google even verder

 


 

 

 

Friends