Vlaams English Nederlands
Vraag / Antwoord

Maar komt de schoen sneaker vandaan?


De term 'sneaker' is afgeleid van het Engelse woord 'sneak', wat betekent dat je stilletjes ergens naartoe gaat. Dit verwijst naar het feit dat sneakers oorspronkelijk werden gebruikt als sportschoenen en werden ontworpen om stilletjes over de vloer te glijden zonder sporen achter te laten.

De eerste sneakers werden in de 18e eeuw gemaakt van rubber en werden 'plimsolls' genoemd. Ze waren populair bij mensen die op vakantie gingen naar de kust, omdat ze comfortabel en lichtgewicht waren voor het lopen op het strand. In de late 19e eeuw begonnen bedrijven als Converse en Keds met het produceren van rubberen sneakers voor sportactiviteiten zoals tennis en basketbal.

Maar het was pas in de jaren 70 en 80 dat sneakers echt populair werden als alledaagse schoenen. Dankzij de opkomst van hip-hop en streetwear cultuur begonnen mensen sneakers te dragen als mode-item, in plaats van alleen voor sport. Dit leidde tot de ontwikkeling van nieuwe ontwerpen en materialen, zoals de beroemde Air Jordan sneakers van Nike.

Vandaag de dag zijn sneakers niet meer weg te denken uit de modewereld. Ze worden gedragen door mensen van alle leeftijden en voor verschillende gelegenheden, van sportactiviteiten tot casual en zelfs formele gelegenheden. De populariteit van sneakers blijft groeien en ze worden continu opnieuw uitgevonden door merken en ontwerpers.

Dus hoewel de oorsprong van de sneaker ligt in praktisch gebruik voor sportactiviteiten, heeft het zich ontwikkeld tot een iconisch mode-item dat niet meer weg te denken is uit onze kledingkast.
[vul aan] date: 10-2-2024 18:58:07

Zoek ook bij Google even verder