Vlaams English Nederlands
Vraag / Antwoord

Wat is Power BI en hoe werkt het?


Power BI is een business intelligence tool ontwikkeld door Microsoft. Het stelt gebruikers in staat om gegevens uit verschillende bronnen te verzamelen, te analyseren en te visualiseren in interactieve dashboards en rapporten. Hierdoor kunnen gebruikers inzicht krijgen in hun bedrijfsprestaties en trends identificeren.

Het proces van het werken met Power BI begint met het verzamelen van gegevens uit verschillende bronnen, zoals Excel-bestanden, databases of cloudopslag. Vervolgens kunnen deze gegevens worden geïmporteerd in Power BI en worden getransformeerd en gemodelleerd om bruikbare inzichten te verkrijgen.

Na het modelleren van de gegevens, kan de gebruiker interactieve visualisaties maken met behulp van verschillende grafieken, kaarten en tabellen. Deze visualisaties kunnen vervolgens worden gebruikt om verbanden en trends in de gegevens te identificeren.

Power BI biedt ook de mogelijkheid om rapporten en dashboards te delen met andere gebruikers, zowel binnen als buiten de organisatie. Hierdoor kunnen belanghebbenden gemakkelijk toegang krijgen tot de gegevens en inzichten met elkaar delen.

Bovendien biedt Power BI ook geavanceerde functies zoals geautomatiseerde gegevensupdates en voorspellende analyses, waardoor gebruikers nog dieper in de gegevens kunnen duiken en betere beslissingen kunnen nemen voor hun bedrijf.

Kortom, Power BI is een krachtige tool die bedrijven helpt om gegevens om te zetten in waardevolle inzichten en zo hun prestaties te verbeteren. Door gegevens te verzamelen, te analyseren en te visualiseren, kunnen gebruikers betere beslissingen nemen en hun bedrijf naar een hoger niveau tillen.
[vul aan] date: 18-6-2024 12:23:32

Zoek ook bij Google even verder