Vlaams English Nederlands
Vraag / Antwoord

Wat schrijf je in een email voor condoleren?


In een email voor condoleren schrijf je als eerste een passende begroeting, zoals 'Beste [naam],' of 'Geachte familie [naam].' Vervolgens uit je je medeleven en verdriet over het verlies van de persoon. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door te zeggen dat je geschokt bent door het nieuws of dat je meeleeft met de nabestaanden. Je kunt ook persoonlijke herinneringen delen of de sterke punten van de overledene benoemen.

Daarnaast is het belangrijk om je steun en hulp aan te bieden aan de familie. Dit kan bijvoorbeeld door te zeggen dat je er bent voor hen als ze iemand nodig hebben om mee te praten of dat je bereid bent om te helpen bij praktische zaken.

Als afsluiting kun je nogmaals je medeleven uiten en eventueel een persoonlijke boodschap toevoegen, zoals 'Ik zal [naam] erg missen' of 'Ik denk aan jullie in deze moeilijke tijd.'

Sluit de email af met een gepaste afsluiting, zoals 'Met oprechte deelneming,' 'Met innige deelneming' of 'Met verdrietige groet.' Vergeet ook niet om je naam te vermelden onderaan de email.
[vul aan] date: 16-5-2024 11:02:30

Zoek ook bij Google even verder